Iisa Smeds tar de flesta bilderna själv med hjälp av stativ och fjärrutlösare. Mea Pesonen gillar rörelse i bilden. Iisa Smeds, Satu Väre och Mea Pesonen postar alla outfitbilder på sina bloggar. Satu Väre tycker platsen är viktig för att bilden ska bli bra.

Tre bloggare om outfitbilder

Heidi Kojonen -
Vem tar fotona? Vad är svårast? Vad utmärker en bra bild?

Mea Pesonen gillar rörelse i bilden.

Mea Pesonen gillar rörelse i bilden.Mea Pesonen, bloggar på beinspiredbymea.blogspot.fi
Vem tar dina outfit-bilder?
–Min elvaåriga son tar största delen av bilderna och ibland också min man.

Vad utmärker en bra outfit-bild?
–Fina färger och en rörelse, att något händer i bilden. Till exempel att man tar ett steg eller håret som fladdrar.

Brukar ni få uppmärksamhet när ni tar bilderna?
–Om vi tar bilderna på allmänna platser är det alltid någon som vänder på huvudet och vissa stannar och funderar eller stirrar. Men det har jag vant mig vid så det är inget som stör mig.


Satu Väre tycker platsen är viktig för att bilden ska bli bra.

Satu Väre tycker platsen är viktig för att bilden ska bli bra.Satu Väre, bloggar på www.autre.fi/bloggar/satucecilia
Vem tar dina outfit-bilder?
Mina kompisar och min pojkvän brukar hjälpa mig med mina outfit-bilder.

Vad utmärker en bra outfit-bild?
Jag tycker en bra outfitbild ska vara snyggt komponerad och ha fint ljus. Själva locationen där bilden är tagen är också viktig. Den ska vara intressant och inte ha några störande "grejer" som tar fokusen.

Vad är svårast med att ta outfit-bilder?
Svåraste med att ta outfitbilder är hitta en snygg location . jag älskar fasaderna på skeleskifteshus men vi är tyvärr inte direkt bortskämda med dem här i Vasa.


Iisa Smeds tar de flesta bilderna själv med hjälp av stativ och fjärrutlösare.

Iisa Smeds tar de flesta bilderna själv med hjälp av stativ och fjärrutlösare.Iisa Smeds, bloggar på www.autre.fi/bloggar/iisasmeds
Vem tar dina outfit-bilder?
–Åttio procent av tiden är det jag själv som tar bilderna med hjälp av stativ och fjärrutlösare. Annars är det en familjemedlem eller en vän som är snäll och tar dem.

Vad utmärker en bra outfit-bild?
En var fokusen ligger på dig och det inte finns för mycket störande detaljer i bakgrunden. Ljuset i bilden är också viktigt, jag brukar undvika för starka kontraster som uppkommer i exempelvis rakt solljus.

Hur mycket tid lägger du på en sekvens outfit-bilder?
Att fotografera brukar variera mellan fem och trettio minuter. Sedan tar det ungefär 30 minuter att välja ut bilderna och redigera dem.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan