Det var ett taggat hemmalag som började pressa Royals tidigt i matchen. I mitten av den första kvarten kom Timothy Thomas åt att fånga ett långt kast av quarterbacken Jason Sottilare och det stod 7-0 efter att även tilläggssparken hittat rätt. David Beale som sköter om sparkarna i Royals hade en dålig dag på jobbet och misslyckades med allt under den första kvarten. Punt-sparkarna gick över sidlinjen hela tiden och Royals hade aldrig bollen över halva plan under första kvarten. Medan allt gick åt skogen i anfallsväg för Royals var försvaret stenhårt och visade att det håller ligaklass. Försvararen Chris Young ledde försvaret och gjorde allt rätt. Royals har honom och Joshua Akena att tacka för att Crocodiles inte fick upp en större ledning under första halvlek. Under den andra kvarten vaknade Royals och även anfallet började hitta spelglädjen. I slutet av kvarten pressade sig Young igenom hemmaförsvaret, quarterbacken Isaac Fisher spelade sedan en lång passning och den hittade Stacey Thomas. Thomas tog emot passningen vid 12 yards-linjen och gav Royals slaglägen. Fisher sprang sedan runt hela hemmaförsvaret och stod för en touchdown. Royals missade ändå tilläggssparken och då Crocodiles ännu hann göra ett field goal från 40 yards så stod det 10-6 i paus. Tidigt i andra halvlek lyckades Crocodiles göra en nästan identisk touchdown som den första och det stod 17-6. Efter det låg Royals på hela tiden men hade svårt att bryta sig igenom det stenhårda hemmaförsvaret. Närmast kom Royals en reducering med 4.20 kvar av matchen då Fisher passade åt Thomas som just när han skulle fånga bollen blev rånad på spelredskapet av Pierre Couraqeux. Det fjärde försöket spelades kort men räckte inte till nya försök för Royals.