Tävlingen som inte fick heta Tidsmaskinen. Mr Svenskfinland. De fem lyssnarna. För den som lyssnat på Veckoslutskommittén på Radio Extrem är det här välbekanta begrepp. Men snart är det slut. Det självklara helgsällskapet för många finlandssvenskar, Nicke Aldén och Magnus Hansén, säger hejdå till varandra och Radio Extrem när de nu sänder sin sista helg tillsammans.

– Det känns ännu overkligt och jag har inte hunnit smälta det riktigt. Men det känns ändå helt vettigt. Vi har jobbat tillsammans så länge att det inte går att mjölka den här kon längre. Det är bara ett russin kvar, säger Aldén.

För att hedra de cirka sju åren tillsammans med programmet blir helgens sändningar ett hopplock från arkivet i "best of"-anda. Men det finns också rum för överraskningar. Mer än så, det finns stora förväntningar.

– Om ingen kommer in genom den där dörren blir jag oerhört besviken. Jag hoppas också att våra fem lyssnare står utanför på söndag eftermiddag och tar emot oss, säger Hansén.

Grejen med de fem lyssnarna har hängt med i flera år och det händer att Aldén och Hansén får frågan om de faktiskt bara har fem lyssnare.

– Det är roligt att det har fastnat för vi har ju inte gått ut med det någon annanstans än just i våra sändningar ibland, säger Aldén.

De har sänt sju långa år men det har inte varit sju svåra år.

– Vi har bara haft två små fajter. Det går ju inte att jobba tillsammans om det inte funkar, det hörs direkt i sändning, säger Hansén.

Den ena fajten handlade om något opassande som Hansén sa åt Aldén i sändning. Den andra om när Aldén ersatte sina bilder i dejtingappen Tinder med bilder på Hansén.

– Men då hörde Magnus av sig och frågade om jag inte kunde ta bort bilderna efter att en vän sett dem, säger Aldén.

Hansén och Aldén har jobbat enligt den oskrivna regeln att aldrig bråka med någon annan än med varandra och sig själva.

– Vi har inte ens sparkat uppåt. Bara på oss själva.

Efter helgens sändningar kliver de över till Radio Vega som förnyas med start 1 september.

Radarparet separerar i samma veva och ska programleda varsitt program med nya kollegor.

– Nicke är en fin kollega som är enkel att jobba med. Men vi har verkligen gjort allt och det här är det bästa som kunde hända, säger Hansén.

På Radio Vega ska Aldén ha fokus på nöje och livsstil medan Hanséns program är mer samhällsinriktat.

– Samtidigt får Radio Vega rekord i mängden sändningstid från Vasa, säger Aldén.

Aldéns program sänds måndag till fredag mellan klockan 13 och 15, och lördagar klockan 9-13.

Hanséns program sänds mellan klockan 15 och 17. Med kanalbytet förändras också radioprofilernas tilltal och ton, men sina personligheter tar de med sig. Även om det blir mindre rum för personligheterna.

– Vega är ju mera innehållsdrivet medan Extrem är personlighetsdrivet, säger Aldén.

För Aldén och Hansén är kanalbytet inte en så stor sak som en kanske kan tro. Annat är det med de nya arbetstiderna som innebär den största förändringen.

– Vi har offrat alla helger och inte kunnat umgås med våra familjer. Det kommer att kännas konstigt att vara ledig en hel helg, säger Hansén.