Pelicans saknar en hel drös med spelare i kvällens drabbning. Bland andra är 21-åriga yttern Iikka Kangasniemi skadad. Kangasniemi fick en kanonstart på säsongen och ligger fjärde i poängligan med 5+9 på nio matcher.

En annan som saknas är Antti Tyrväinen. Hemvändaryttern är känd för sin tuffa spelstil och i torsdags rann det över när Pelicans gästade HPK (och förlorade 6-2). I andra perioden trampade Tyrväinen fart och satte in en våldsam tackling på HPK:s back Joonas Lehtivuori. Tyrväinen åkte ut i duschen och Lehtivuori lämnade rinken blödande.

Vid 13-tiden i dag meddelade FM-ligan att Antti Tyrväinen är avstängd i tolv matcher för sin vansinnestackling. 

Pelicans ställer upp med Janne Juvonen i målet. 22-åringen har vaktat kassen i alla Pelicans tolv matcher hittills och hör till FM-ligans bästa målvakter. Till vänster i Pelicans förstakedja hittas Sportbekantingen Aleksi Rekonen.

Pelicans ligger åttonde inför kvällens matcher och Sport hittas på femte plats i ligatabellen.

Sport har ett par timmar i buss bakom sig efter att först ha tagit en seger i förlängning mot KalPa i Kuopio i tisdags och sedan förlorat med uddamålet mot SaiPa i Villmanstrand i torsdags.

Förändringarna i Sports laguppställning är minimala. Tommi Tikka och Sami Blomqvist byter plats i anfallet och Mika Järvinen - som bytte av Rasmus Rinne i Villmanstrand i torsdags - startar i målet.

Ari Gröndahl fortsätter vara med i fajten om att få bära poängkungens guldhjälm. Gröndahl stod för 1+1 mot SaiPa och ligger med sina 4+5 andra i Sports interna poängliga efter Joonas Komulainen (1+9). Gröndahl är samtidigt fjärde bästa back i FM-ligan sett till poängsaldo.

Sports laguppställning:

1. Markus Nenonen - Ville Viitaluoma - Tuomas Vänttinen

Markus Nordlund - Markus Kankaanperä

2. Sami Blomqvist - Lassi Kokkala - Joel Kiviranta

Mikko Pukka - Ari Gröndahl

3. Tomi Körkkö - Joonas Komulainen - Olavi Vauhkonen

Robin Salo - Aleksi Laakso

4. Tommi Tikka - Filip Riska - Erik Riska

Ville Saukko sjunde back

Mv: Mika Järvinen (Rasmus Rinne)

Nedsläpp 17.00 på Kopparön

Tv: Nelonen Pro 7