Det var fullt ös direkt efter nedsläpp. Sport hade mycket energi och tvingade ner SaiPa i deras egen zon.

Sports ledningsmål kom då perioden var dryga sex minuter gammal. Robin Salo spelade upp en puck längs med kanten och Tuomas Vänttinen skyfflade den vidare in i SaiPas zon.

Då gästernas målvakt Frans Tuohimaa gick ut bakom mål för att stoppa pucken så tog spelredskapet en underlig studs i sarghörnet och hamnade i famnen på Tommi Tikka som fick göra karriärens enklaste mål. Då stod det 1-0 till Sport men det skulle ha kunnat stå mycket mer.

Sport ångade på och var nära att utöka ledningen. Markus Nordlund hade ett skott i ribban, Joonas Vihko hade ett bra läge i powerplay och Erik Riska missade en nästan tom bur.

Mika Järvinen i Sports mål hade inte en enda räddning på de inledande 13 minuterna. Men då han behövdes, på Tomi Leivos friläge och på returen, så var han med på noterna.

Sport fick spela powerplay två gånger och spelet såg bättre ut än tidigare, trots detta blev det inga mål.

Andra perioden
Tidigt i andra perioden spelade Markus Kankaanperä fram Vihko till ett öppet mål, men Vihko fick inte in pucken. De inledande minuterna av perioden var Sports men sedan vände allt.

SaiPa började få till stånd längre och längre anfall och då Kankaanperä åkte på en billig utvisning så koplade gästerna greppet om matchen. Just efter att utvisningen tagit slut satte Mikael Kuronen 1-1 från närhåll och Sport tappade allt spel.

SaiPa var nära att gå upp i ledning flertalet gånger och då Erik Riska i slutminuterna fick en utvisning för våldsamt spel så satte Elmeri Kaksonen 1-2, 24 sekunder innan periodens slut.

Tredje perioden
Sport vaknade till liv och var bättre i än SaiPa i tredje perioden. Kvitteringen kom även ganska tidigt.

Det var ingen mindre än debutanten Verneri Vähäkangas som var arkitekten bakom kvitteringen. Han åkte in framför mål och med en snygg lobbpass hittade han en fri Kankaanperä som satte säsongens första mål.

Sport hade bud på en hel del i tredje perioden men kom inte åt att avgöra matchen. Domarteamet får också se sig i spegeln efter matchen, linjen var inte jämn och i tredje perioden verkade det som om spelarna fick göra vad som helst. Olavi Vauhkonen fick bland annat ett slag på handen och tvingades gräva fram en ispåse, men någon utvisning blev det inte.

Förlängning och straffar
I förlängningen fick bägge lagen ett par chanser att avgöra men ingen fick in pucken i mål.

Straffläggningen var däremot underhållande och målvakterna gjorde fina parader. SaiPa drog det längre strået då Kuronen satte lagets fjärde straff medan Tomi Körkkö tappade pucken halvvägs in i sitt försök.