NyhetsbildZoom
Den stränga kölden fortsätter i hela landet också i dag. Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

Vinterns köldrekord är nu -41,7 grader

FNB -
Den kallaste temperaturen som uppmätts denna vinter är nu minus 41,7 grader, uppger Meteorologiska institutets jourhavande meteorolog.

Det nya köldrekordet uppmättes i Muonio vid ettiden på natten.

Den stränga kölden fortsätter i hela landet också i dag. Kallast blir det i Lappland, 30–40 minusgrader.

I landets södra och mellersta delar väntas minus 20–30 grader, och speciellt på sydkusten gör nordanvinden kylan extra bitande.

Meteorologiska institutet varnar för bitande köld i de södra och mellersta delarna av Finland. I norr varnas för sträng köld.

Veckans kallaste natt väntas bli nästa natt.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan