Lännen Media: Sällsynt med omfattande gps-kontroll av trafiken

FNB -
Det blir en högst ovanlig lösning om de trafikledsavgifter som kommunikationsminister Anne Berner (C) drivit på genomförs i den omfattning som föreslagits, skriver Lännen Media. Berner föreslog i medier på julafton att vägtrafiken ska beskattas utgående från gps-satellitkontroll.


Satellitkontroll som berör hela bilbeståndet i ett land är sällsynt i världen. Informationschef Juha Kenraali på Trafiksäkerhetsverket Trafi säger att i praktiken alla sådana system bara inbegriper tunga fordon.

I till exempel Tyskland har man infört satellitkontroll av tung trafik. Teknologiska forskningscentralen VTT rapporterar ändå att projektet kantades av många svårigheter och systemet togs i bruk senare än tänkt.

Regeringspartiet Sannfinländarna har dömt ut förslaget på vägavgifter som baserar sig på gps-kontroll.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan