Undersökning: Reformen av alkohollagen minskar turistimporten

FNB -
Den planerade reformen av alkohollagen kommer att i hög grad minska turistimporten av A-öl och lika starka cider och longdrinkar, framgår det av en undersökning som Dagligvaruhandeln har låtit göra.


Importen av starköl, cider och longdrink från Estland minskar med hälften tack vare de föreslagna lagändringarna. Den totala turistimporten av alkohol minskar med en fjärdel.

Enligt undersökningen leder det till att avkastningen på alkoholskatten i den inhemska detaljhandelsförsäljningen ökar med 60 miljoner euro.

Undersökningen har kommit till att konsumenternas beteende förändras tack vare lagreformen och konsumtionen kommer att flytta över från starksprit till svagare alkoholdrycker. Den totala alkoholkonsumtionen kommer att öka med en halv procent mätt med hundraprocentig alkohol.

Undersökningen är gjord av Taloustutkimus som intervjuade cirka 2 000 finländare i början av december.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan