NyhetsbildZoom
Barnombudsmannen Tuomas Kurttila. Foto: Lehtikuva/Seppo Samuli

Barnombudsman vill bli SDP:s partisekreterare

FNB -
Barnombudsmannen Tuomas Kurttila vill bli SDP:s partisekreterare, skriver tidningen Demokraatti.

Kurttila är den fjärde kandidaten för posten.

De övriga som tidigare har meddelat sitt intresse är Miltton Brussels ledande expert Antton Rönnholm, Hanna Kuntsi som är chef för samhällsrelationerna i servicefacket Pam samt Demokraattis chefredaktör Mikko Salmi.

SDP:s nuvarande partisekreterare Reijo Paananen har meddelat att han inte ställer upp för omval.

Den nya partisekreteraren väljs på partikongressen i Lahtis i början av februari.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan