NyhetsbildZoom
Mitro Repo Foto: Markku Ulander

Prästen Repo gör rättssak av uppsägning

FNB -
Mitro Repo stämmer Helsingfors ortodoxa församling efter att ha blivit uppsagd från sin prästtjänst.

Repo anser enligt den stämningsansökan som lämnats in till Helsingfors tingsrätt att uppsägningen varit omotiverad och kräver ersättningar som motsvarar två års lön, drygt 90 000 euro totalt.

Församlingen fattade beslutet om att säga upp Repo i somras. Han uppgavs ha uppträtt olämpligt och haft problem med att sköta jobbet. Repo uppger att den verkliga orsaken till uppsägningen är att han ställde upp i EU-valet 2009.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan