NyhetsbildZoom
Rickard Eklund släpper ny låt. Foto: Linus Lindholm

Släpper låt inspirerad av Rocky Balboa

Sofie Berg/Mediestuderande vid Åbo Akademi -
Rickard Eklunds nya låt heter "Adrian". Låten är skapad med inspiration från uppväxtåren under 1980-talet då filmen med Rocky Balboa var på tapeten.

Rickard Eklund släpper återigen färsk musik på de digitala kanalerna. Den här gången är det låten "Adrian" som lyssnarna får ta del av.

Låten baserar sig på en fiktiv berättelse om boxaren i filmen Rocky Balboa där Eklund leker med tanken om vad som skulle hänt om Balboa inte vunnit boxningsmatcherna. Låten heter Adrian efter namnet på Balboas fru och Eklund hoppas att lyssnarna kan relatera till det han sjunger om.

- Om Rocky skulle blivit tvungen att ta ett helt vanligt arbete och inte nått drömmen som han hade, säger Rickard Eklund.

Eklund menar att det finns en inbyggd nostalgi i låten. 

- Det är grymt intressant eftersom jag är uppväxt med Rocky på 1980-talet.

Eklund skrev låten från och till under ett halv år och under fyra månader befann han sig i studion för att spela in låten. Han har tidigare uppträtt live med låten på olika evenemang men nu är han redo att släppa låten digitalt. Eklund menar att de som hört låten hittills har tyckt om den väldigt mycket.

- Jag testar alltid mina låtar live först så att de får växa med mig och för att se om de håller. Jag släpper aldrig låtar spontant. 

Då Eklund skriver sina låtar finns det alltid en del av honom i karaktärerna, men han skriver aldrig någon självbiografi. Han har flera låtar som han skrivit under de senaste åren som han i framtiden kommer att släppa nu som då.

- Men det är en ekonomisk fråga. Det kostar tid och pengar att vara i studion.

I låten medverkar förutom Rickard Eklund också Emma Strömbäck på cello och Anders Sjölind på trumpet.

Samtidigt som Eklund släpper låten "Adrian" kommer han också att släppa låten "Sömntåg" på fler digitala kanaler. Förra året släpptes låten på Soundcloud som en demoversion, men nu har han lagt till några instrument och spelat in den ordentligt. Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan