Ari Gröndahl spelade en stabil första period. Joel Kiviranta var nära att göra mål i första perioden. Pelicans är kända för sitt hårda spel, men Sport vek sig inte i närkamperna. Pelicans första kedja med bland andra guldhjälmen Veli Sopanen var den som var närmast att göra mål.

Sport effektiva - ledning efter första

Gustaf Westerholm -
Sport inledde matchen mot Pelicans bra och tog ledningen redan efter några minuter.

Båda målen var lagmål men trots det var det en spelare som spelade huvudrollen. Det var Olavi Vauhkonen, yttern gjorde comeback efter en lång skadefrånvaro och stod under åtta minuter för två assists. 

Vid 1-0 kom Vauhkonen loss centralt och sköt, returen följde Tuomas Vänttinen upp och dunkade in. Lite senare stod det 2-0 efter att Robin Salo slängt pucken till Vauhkonen som sköt mot mål. Tomas Kubalik var framme med klubbladet och styrde in pucken. Målet var Kubaliks första i Sporttröjan. 

Pelicans böt efter det andra målet målvakt. Janne Juvonen fick ge plats åt Joona Voutilainen. Gästerna vaknade en aning efter det och då man dessutom fick spela powerplay ganska snabbt efter bytet så blev det mycket Pelicans de kommande minuterna. 

Pelicans ytter Aleksi Rekonen, som även spelat i Sport, sköt ett hårt skott från närhåll som prickade ribban. Pelicans hade även ett par bra lägen till under perioden men 3-0 var närmare än 2-1. 

Tomi Körkkö tillskrevs periodens miss då han i boxplay kom loss och var ensam med Voutilainen. Körkkö gjorde en bra fint men då han skulle hänga in pucken missade han målet helt och hållet. 


Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan