NyhetsbildZoom
Ilkka Paananen är en av grundarna och vd för Supercell. Foto: Lehtikuva/Markku Ulander

Rekordresultat för Supercell

FNB -
Spelbolaget Supercell rörelseresultat före avskrivningar växte till rekordstora 917 miljoner euro i fjol. Året innan var det 848 miljoner euro.

Omsättningen blev 2,1 miljarder euro, vilket var i stort sett på samma nivå som 2015.

I mars i fjol gav bolaget ut sitt nya spel Clash Royale. Det var bolagets fjärde spel och samtidigt det populäraste spelet i 131 länder.

På den mest betydande marknaden i USA har Clash Royale varit det lönsammaste spelet i sammanlagt 130 dagar. Efter lanseringen i mars toppade spelet listan över de lönsammaste spelen ända till sommaren då det föll bort.

Supercells vd Ilkka Paananen säger att han är synnerligen nöjd över att spelet klättrade tillbaka upp på toppen av listan under hösten. Sedan dess har det legat där eller just under.

Paananen betonar att konkurrensen har skärpts i spelindustrin. I fjol kom det ut 280.000 nya spel på marknaden.

– Vi har naturligtvis varit lyckosamma, men vi har jobbat hårt för framgången eftersom konkurrensen för mobila spel nådde nya dimensioner i år, säger Paananen.

Kinesiska Tencent köpte majoriteten i Supercell av den japanska teleoperatören Softbank i fjol somras.

I september gjorde Supercell sin första placering då bolaget skaffade sig 51 procent av aktierna i det finländska spelbolaget Frogmind.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan