NyhetsbildZoom
Stig Nygård.

Ersätt silorna med bostäder

Stig Nygård -
– Vår bedömning är att ingen entreprenör vågar åta sig ansvaret att sanera och bygga om silorna. Ingen vågar eller kan garantera att de uppfyller miljö- och hälsokraven för bostäder. Ingen har velat göra något med silorna under hela den tid de stått tomma (VBL 17.2).Det är lätt att hålla med Markku Järvelä, tekniska sektorns direktör i Vasa.

Förslaget som planläggningen filar på innebär att silorna rivs. I stället byggs bostäder. Byggrätten torde landa på cirka 6 000 kvadratmeter. Det skulle i så fall bli ungefär hundra bostäder om man räknar med i snitt 55 kvadratmeter per bostad.

Läget är bra. Lägenheterna blir säkert värdefulla. Samtidigt har vi ju gräddhyllor från tidigare.

Varför inte stärka Vasa som studiestad i stället? Ett nytt attraktivt studentboende mitt bland högskolorna? Såväl strandområdet som centrum skulle må bra av unga aktiva invånare. 

Andra läser just nu
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan