VPS A-juniorer gick upp i ledning i 22 minuten då anfallaren Ossi Kivipuro gjorde 0–1. Åtta minuter senare stod det 0–2 efter att Eeti Ämmälä hittat rätt.

VIFK kom åt att reducera snabbt och höll således liv i matchen. Hane Birhane gjorde 1–2 endast sju minuter efter 0–2-målet och så gick lagen till pausvila.

Samba Sillah skulle ge VPS en tvåmålsledning på nytt då han i 52:a minuten satte 1–3. Men första halvleks scenario upprepade sig och VIFK reducerade bara två minuter senare genom Hamed Ahmadi.

VIFK kom inte närmare än så och i stället var det Sillah som fastställde slutresultatet till 2–4 med sitt andra mål för kvällen.

VPS mål vaktades förövrigt av representationslagets nyförvärv Samu Volotinen.

Totalt delades det ut fem gula kort i matchen. Bägge målskyttarna i VIFK samt Kivipuru, Sillah och Lassi Tammenpää synade gult.

Segern var VPS första i kvalserien och man avancerade nu till sjätteplats i tabellen. VPS har sex poäng på fem matcher medan VIFK fortfarande inte har öppnat segerkontot och ligger nionde med två poäng på fem matcher.

De fyra främsta i den norra och södra zonen går vidare till FM-serien medan femmorna och sexorna kvalar.