NyhetsbildZoom
SDP:s ordförande Antti Rinne. Foto: LK/Vesa Moilanen

Enkät: SDP vinner kommunalvalet

FNB -
SDP vinner kommunalvalet om en månad, enligt en enkät som Alma Medias tidningar har låtit göra. Enkäten ger SDP ett stöd på 20 procent.

Centern landar på 18,6 procent och Samlingspartiet på 17,8 procent. Bakom de tre största kommer De gröna med 12,1 procent, Sannfinländarna med 10,2 procent och Vänsterförbundet med 9 procent.

Enkäten gjordes av Tietoykkönen mellan den 24 februari och 5 mars och den besvarades av 1 500 finländare i röstberättigad ålder. Den omfattar inte Åland.

Felmarginalen är 2,4 procentenheter åt vardera hållet för det största partiet.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan