Sport åkte på sin tionde raka förlust när KalPa var bättre med 4–2 (0–0, 2–1, 2–1) i Kuopio på lördagskvällen.

KalPa ägde spelet i första perioden medan Sport inte hade mycket att komma med i anfallsväg.

I andra perioden tog Sport ledningen genom Tommi Tikka som dunkade in pucken efter fint förarbete av Markus Nenonen och Tomas Kubalik.

Backen Juuso Riikola kvitterade med ett fladdrigt skott från långt håll som Mika Järvinen i Sports mål borde ha tagit och trettio sekunder efter det satte yttern Arttu Ilomäki 2–1 när Sport slarvade i försvarsspelet.

Knappa fem minuter in i tredje perioden kvitterade Sport med ett snyggt mål.

Jesse Paukku gled in i zon och lurade tre motståndare med sig. Aleksi Ainali hade plötsligt en massa yta framför målet och satte 2–2 efter att han frispelats av Paukku.

Med dryga åtta minuter kvar av tredje perioden missade Sport i försvaret igen och yttern Janne Keränen kunde enkelt stänka in 3–2. Fyra minuter senare delade yttern Jyri Junnila ut nådastöten med sitt 4–2-mål.