NyhetsbildZoom
Joonas Komulainen styr upp Sports powerplay nästa säsong. Klubben hoppas att centerns återkommande skadeproblem är historia. Foto: Arkiv/Arash Matin

Komulainen förlänger med Sport

Jona Nyström -
Skickliga centern Joonas Komulainen och unge backen Tony Sund har skrivit på nya kontrakt med Sport.

Joonas Komulainen, 26, anslöt till Sport från Lukko inför förra säsongen. Han hade skadeproblem under sin första säsong i Sport, och motgångarna fortsatte den här säsongen.

I höstas hade Komulainen oerhört stor andel i att Sport var ett topplag. Men efter att den lille trollkarlen försvann från laguppställningen började Sports ras i tabellen.

Totalt har det blivit 45 matcher och 27 poäng (4+23) för Komulainen i Sport. Och fler ska det bli – Komulainen har skrivit under ett kontrakt som håller honom i Vasa de två följande säsongerna.

– Han har haft problem med hälsan, men nu är han i skick och har ännu sommaren på sig att jobba på toppformen. Han är en stor spelmässig ledare för oss, särskilt i powerplay, och dessutom en viktig figur i omklädningsrummet. En stor pusselbit i laget för nästa säsong, säger sportchef Markus Jämsä till klubbens webbplats.

Zoom

IFK Lepplax-fostrade Tony Sund kom till Sport från Muik Hockey. Foto: Arkiv/Arash MatinTony Sund, 21, debuterade som sjunde back när Sport gästades av Lukko för två veckor sedan. Efter det har Sund fått mycket speltid och gjort det bra – så bra att han belönas med ett kontrakt av modellen 1+1.

– Han har spelat med A-juniorerna i två år, men haft skadeproblem. Trots det har han tagit enorma steg framåt i sin utveckling, och det handlar också om en stortalang. Med rätt träning har han potential att bli en back på elitnivå i FM-ligan, säger Jämsä.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan