NyhetsbildZoom
Sport besegrade Ilves i den sista matchen för säsongen. Foto: Arash Matin

Sport avslutade med seger

Gustaf Westerholm -
Ilves gick som väntat in på halvmaskin mot Sport som bröt förlustsviten. Mika Järvinen höll nollan för femte gången den här säsongen som grädde på moset.

Inledningsvis premierades en del Sportspelare för deras prestationer under säsongen. Mika Järvinen, Robin Salo och Olavi Vauhkonen fick varsitt pris och till slut delades den anrika Taistopokalen ut. Pokalen går till den spelare som gett allt för laget under säsongen och i år var det Salo som fick ta emot priset.

Sport var det aktivare laget och skapade mer chanser än motståndarna i den första perioden. Det bästa läget kom då drygt halva perioden var spelad. Joel Kiviranta åkte in från höger och lurade en motståndare, skottreturen föll till Jesse Paukku som satte pucken på mål. Spelredskapet studsade ändå på mållinjen och gick inte in.

Ilves tog matchens första och periodens enda utvisning i samma läge och Sport var nära att ta ledningen flera gånger under överläget. Först sköt Markus Nenonen i stolpen, sedan lurade Aleksi Ainali alla utom målstolpen och till slut sköt Tuomas Vänttinen från slottet men pucken gick tätt förbi.

Andra perioden
Kiviranta hade ett bra läge direkt i andra perioden men sköt förbi. Precis efter hade Ilves sitt bästa läge då Eemeli Suomi försökte skyffla in en puck men Järvinen stod i vägen. 

Sports andra kedja fortsatte att spela bra och då halva perioden var spelad spelade Paukku till Kiviranta som passade fram Ainali till ett dunderläge som han brände. 

Hemmalaget tog ändå ledningen i perioden då fem och en halv minut återstod. Vauhkonen spelade till Ville Viitaluoma som bromsade upp och serverade Tomi Körkkö som satte 1-0 med ett rappt handledsskott. 

Ainali drog omkull en motståndare sent i perioden och gästerna fick sitt första powerplay för kvällen, men Ilves kom inte åt att reducera trots ett par bra försök. 

Tredje perioden
I den sista perioden gick hemmalaget in med ett mål, att döda matchen och vinna. Det gjorde man även genom fint parspel mellan Filip Riska och Tommi Tikka, Riska dunkade in pucken framför Sundom Stå. 

Efter det var det bara kosmetik som återstod och Sport bröt den tio matcher långa förlustsviten i den sista matchen. Mika Järvinen höll nollan för femte gången denna säsong och såg till att Sport fick en lite positivare säsongsavslutning. 

Sports laguppställning:

1. Erik Riska – Filip Riska – Tommi Tikka

Robin Salo – Markus Kankaanperä

2. Jesse Paukku – Aleksi Ainali – Joel Kiviranta

Tony Sund – Ari Gröndahl

3. Markus Nenonen – Ville Viitaluoma – Olavi Vauhkonen

Markus Nordlund – Aleksi Laakso

4. Tomi Körkkö – Lassi Kokkala – Tuomas Vänttinen

Ville Saukko sjunde back

Mv: Mika Järvinen (Veini Vehviläinen)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan