Inledningsvis premierades en del Sportspelare för deras prestationer under säsongen. Mika Järvinen, Robin Salo och Olavi Vauhkonen fick varsitt pris och till slut delades den anrika Taistopokalen ut. Pokalen går till den spelare som gett allt för laget under säsongen och i år var det Salo som fick ta emot priset.

Sport var det aktivare laget och skapade mer chanser än motståndarna i den första perioden. Det bästa läget kom då drygt halva perioden var spelad. Joel Kiviranta åkte in från höger och lurade en motståndare, skottreturen föll till Jesse Paukku som satte pucken på mål. Spelredskapet studsade ändå på mållinjen och gick inte in.

Ilves tog matchens första och periodens enda utvisning i samma läge och Sport var nära att ta ledningen flera gånger under överläget. Först sköt Markus Nenonen i stolpen, sedan lurade Aleksi Ainali alla utom målstolpen och till slut sköt Tuomas Vänttinen från slottet men pucken gick tätt förbi.

Andra perioden
Kiviranta hade ett bra läge direkt i andra perioden men sköt förbi. Precis efter hade Ilves sitt bästa läge då Eemeli Suomi försökte skyffla in en puck men Järvinen stod i vägen.

Sports andra kedja fortsatte att spela bra och då halva perioden var spelad spelade Paukku till Kiviranta som passade fram Ainali till ett dunderläge som han brände.

Hemmalaget tog ändå ledningen i perioden då fem och en halv minut återstod. Vauhkonen spelade till Ville Viitaluoma som bromsade upp och serverade Tomi Körkkö som satte 1-0 med ett rappt handledsskott.

Ainali drog omkull en motståndare sent i perioden och gästerna fick sitt första powerplay för kvällen, men Ilves kom inte åt att reducera trots ett par bra försök.

Tredje perioden
I den sista perioden gick hemmalaget in med ett mål, att döda matchen och vinna. Det gjorde man även genom fint parspel mellan Filip Riska och Tommi Tikka, Riska dunkade in pucken framför Sundom Stå.

Efter det var det bara kosmetik som återstod och Sport bröt den tio matcher långa förlustsviten i den sista matchen. Mika Järvinen höll nollan för femte gången denna säsong och såg till att Sport fick en lite positivare säsongsavslutning.