NyhetsbildZoom
Foto: Lehtikuva/AFP Photo

Renault misstänks ha fuskat med utsläpp i 25 år

FNB–AFP -
Den franska biljätten Renault misstänks ha fuskat i test som mäter bensin- och dieselmotorernas utsläpp.

Enligt en utredningsrapport ska fusket ha pågått i 25 år. I rapporten konstateras också att bolagets högsta ledning varit involverad i fusket.

Myndigheterna har utrett misstankarna mot Renault sedan januari.

Den första generationen av Renaults populära bilmodell Clio misstänks ha varit bland de första bilarna som omfattats av utsläppsfusket. Bilen introducerades på marknaden 1990.

Renault bestrider fusket.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan