NyhetsbildZoom
Joonas Korpisalo Foto: Lehtikuva

Finska målvakter i högform i NHL

FNB–TT -
Sebastian Aho passade till ett mål när hans NHL-lag Carolina Hurricanes slog Nashville med 4–2 i en match natten till söndagen. De finländska målvakterna Antti Raanta och Joonas Korpisalo hjälpte sina lag till seger.

Raanta, som vikarierar New York Rangers förstemålvakt Henrik Lundqvist medan denne är konvalescent, stoppade 25 skott när Rangers slog Minnesota Wild med 3–2.

– Jag försöker alltid bara koncentrera mig på nästa skott. Man bör inte gå händelserna i förväg. Om koncentrationen brister så vet de här lagen att utnyttja det. Hela laget spelade bra framför mig, sade Raanta på NHL:s webbpalts.

Det var Minnesotas fjärde förlust i rad.

Korpisalo stoppade pucken 20 gånger när hans Columbus Blue Jackets besegrade New York Islanders med 3–2 efter förlängning.

Washington till slutspel

Washington Capitals säkrade som första lag den här säsongen sin slutspelsplats. Det skedde i en match där laget spöade Tampa Bay med 5–3.

Washingtonsvensken Nicklas Bäckström tar in på toppen i NHL:s poängliga efter fyra nya assist. Det är tionde gången "Bäckis" gör fyra assist i en match. Han ligger därmed på femte plats i poängligan.

TJ Oshie gjorde hela fyra mål, och tre av de målgivande passningarna kom från Bäckström.

– Jag har jobbat hårt, men som ni såg i kväll så var många av kepsarna till mina kedjekompisar, säger Oshie till NHL:s sajt efter matchen, och syftar på publikens hyllningar efter hans hattrick.

– Vi har ett bra lag, säger Oshie.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan