NyhetsbildZoom
SOK meddelar att deras kött inte kommer från de prickade företagen. Foto: Mikael Nybacka

S-gruppen hittade inga kopplingar till brasilianskt skandalkött

FNB -
SOK meddelar att S-gruppens affärer saluför brasiliansk inre och yttre filé av nöt, men att köttet inte härrör från de företag som nu har prickats för att ha sålt skämt kött.

– Vi har två produkter. Ingendera är kopplad till det här problemet. Produkterna kommer inte från de suspekta fabrikerna i fråga, säger Ilkka Alarotu, kommersiell direktör på SOK.

Alarotu säger att S-gruppen kommer att fortsätta att sälja inner- och ytterfilé från Brasilien men avvaktar situationen och fattar besluten senare.

– Också vår egen kvalitetskontroll visar att allt är i ordning. De här två produkterna kan man köpa riskfritt.

Ingen brasiliansk kyckling

Utöver skämt nötkött gäller det brasilianska larmet också salmonellasmittad kyckling, som misstänks ha exporterats till andra länder.

Alarotu säger att undersökningarna hos SOK i fråga om köttfabrikat fortsätter. De är tillverkade i Finland men kan ha haft brasilianskt kött som råvara.

– Vi går igenom ursprunget med våra varuleverantörer.

Färsk brasiliansk kyckling har man dock kunnat utesluta, för sådan har aldrig funnits att köpa i S-gruppens affärer, säger Alarotu.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya färjan väntar på statens signal

1

De statliga pengarna från Finland och Sverige är nyckeln till Kvarkenprojektet med den nya färjan. Frågan är om och när de kommer.

Inrikes

KD tar ställning till presidentvalet

Ska Kristdemokraterna (KD) ha en egen kandidat i presidentvalet i januari och vem blir det i så fall? Det kan avgöras i dag.

Nyhetsbild
Sport

Risk för en lång Realshow

FOTBOLLSKRÖNIKAN Ett hack i kurvan? Snarare en rak linje från våren till hösten. Barcelona har väldigt mycket sköld att putsa för att ens vara nära Real Madrid i La Liga.

Mest läst senaste veckan