Tisdagskvällens träningslandskamp slutade 1–1 (0–0).

Inledningen av matchen var riktigt sömnig. Hemmalaget visade inte så stort intresse för att försvara och Finland kom åt att sticka upp flera gånger.

Teemu Pukki är skyttekung i Danmark, men hans oskärpa i landslagsdressen börjar nå smått komiska proportioner.

Pukki startade som ensam anfallare och rann igenom redan i fjärde minuten – men sköt högt över Österrikes mål.

Perparim Hetemaj lyckades inte mycket bättre när han fick yta till vänster i boxen tjugo minuter senare. Hetemaj provade skott med vänstern, men träffade inte målet. I 29:e minuten kom han åt att nicka på en bra hörna av Moshtagh Yaghoubi, men motståndarförsvaret styrde bollen över målet.

Det tog dryga halvtimmen för Österrike att vakna till liv, och sedan blev det mer spel nere hos Lukas Hradecky i Finlands mål. Bland annat försökte sig stjärnmittfältaren David Alaba på en frispark från långt håll, men Hradecky fick undan bollen som såg ut att vara på väg mot en stolpträff.

I andra halvlek öppnade Österrike målskyttet genom att rista ännu ett streck i förteckningen över finländska baklängesmål på inspel. En hörna nickades ner till inbytte anfallaren Marko Arnautovic, som enkelt höll undan Joona Toivo och vände in 1–0 i 62:a minuten.

Men Finland gick inte mållöst ur matchen.

Inbytte mittfältaren Fredrik Jensen satte 1–1 i sin landslagsdebut med ett skott från distans i 76:e minuten.

19-åriga Jensen vände bort en motståndare med en bra förstatouch och fick yta för att ladda för skott. Han siktade mot österrikiska målvakten Heinz Lindners högra stolpe, och skottet var välplacerat. En tursam studs mitt framför näsan på Lindner gav god hjälp, liksom det passiva hemmaförsvaret.

Finlands laguppställning: Lukas Hradecky – Joona Toivio (v), Niklas Moisander, Paulus Arajuuri (46 min, Sauli Väisänen), Jukka Raitala – Thomas Lam – Jere Uronen (46 min, Kari Arkivuo), Perparim Hetemaj, Moshtagh Yaghoubi (66 min, Sakari Mattila), Janne Saksela (59 min, Fredrik Jensen) – Teemu Pukki (58 min, Joel Pohjanpalo).