Josefin Sirén är tillfälligt hemma och hälsar på familjen i Vörå. Till vardags bor hon i Stockholm där hon studerar till låtskrivare. Hon blir utexaminerad senare i vår och samtidigt släpper hon sin första singel under artistnamnet SIRÈN.

– Det finns många band som redan heter Siren, därför valde jag att hålla kvar apostrofen.

Den 28 april släpps singeln "Hold me" som hon beskriver som en indiepopig ballad med melankoliska inslag. 

– Låten handlar om psykisk ohälsa. Den handlar om ångest och att inte våga säga till att man behöver en kram och därför går till jobbet som om ingenting, förklarar Siren.

Låten har hon skrivit, producerat och spelat in i egen studio.

– I dag behöver man inte hyra en studio på samma sätt som tidigare om man vill göra musik.

Även om "Hold me" är hennes första låt som hon släpper själv är Sirén vid det här laget en rätt så rutinerad låtskrivare.

Hon har skrivit låtar tillsammans med bland annat skådespelaren Ida Hallquist, som synts i tv-rutan tillsammans med Mia Skäringer i komediserien "Ack Värmland". Hon har även skrivit musik med idoldeltagaren Miriam Bengtsson och med det finska bandet Eva Manu.

– Jag är en realist och vet att det är hård konkurrens i branschen. Men det har gått mycket bättre än jag kunde föreställa mig.

Zoom

Josefin Sirén siktar på att skriva fler låtar den kommande tiden. Foto: Felix Moström

 

Tillsammans med sju vänner driver hon det nygrundade låtskrivarkollektivet och skivbolag Jejune i Stockholm. Namnet kommer från det engelska ordet juvenile, som betyder barnsligt.

Under den kommande tiden kommer Siren att skriva mera eget material för att kunna släppa en EP till hösten.

– Förhoppningsvis blir det några spelningar till sommaren också, så det finns nog att göra.