Efter en tung säsongsinledning med förlust mot HJK och SJK kom äntligen en seger för VPS. Laget besegrade RoPS, som står på noll poäng efter två matcher, med 2–4 (2–1).

VPS mål gjordes av fyra olika målskyttar. Jesper Engström förde upp VPS i ledningen i tjugoförsta minuten. Joonas Vahtera kvitterade till 2–2 i femtiotredje minuten. Steven Morrisseys mål i sextionionde minuten gav VPS ledningen medan Juha Hakola utökade den två minuter före fulltid.

Saku Ylätupa gjorde RoPS båda mål.

Sebastian Strandvall säsongsdebuterade efter sin skada då han byttes in i sjuttioåttonde minuten.

VPS laguppställning: Marko Meerits – Timi Lahti, Ville Koskimaa, Veli Lampi (v) – Jesper Engström, Kim Böling (v) (78 min Sebastian Strandvall), Juho Lähde, Aatu Laatikainen, Juha Hakola, Joonas Vahtera (93 min Jonas Levänen), Steven Morrissey (89 min André Clennon).