NyhetsbildZoom
Matti Lamberg har gjort sig känd som en hårdför ytter som gillar att tackla. Foto: Arkiv/Arash Matin

Lamberg från Sport till Ässät

Jona Nyström -
Ässät bygger lag för nästa säsong och plockar in bland andra Matti Lamberg och Kristian Tuohilampi.

Matti Lamberg fortsätter karriären i Ässät. Yttern, som spelade en hyfsad säsong i Sport efter att ha anslutit från Espoo United i höstas, har skrivit på för två säsonger i Björneborg.

Ässät plockar även in backen Kristian Tuohilampi. Han vann FM-serien med Sport våren 2011 och spelade i Vasa även 2013–2014, innan han flyttade till Åbo och TUTO där han hållit till i tre säsonger.

Anfallaren Sami Lähteenmäki, som var med och vann FM-guld med klubben våren 2013, återvänder till Ässät som också plockar in målvakten Henri Kiviaho. 23-åringen draftades av Dallas Stars 2012 men han har inte lyckats skapa sig en karriär i Nordamerika.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan