Finländaren hade suttit på bänken i de tre första matcherna i serien mellan Columbus och Pittsburgh. Varenda en slutade i Pittsburgh-seger så det var vinna eller försvinna för Columbus i fjärde matchen. Och det gick vägen med en 5–4-seger.

Nutivaara gjorde Columbus 3–0-mål när han sopade in en retur i andra perioden. Senare passade han till lagets femte mål som visade sig bli avgörande.

– De var bättre, de förtjänade segern. Vi hade inte den inställning som skulle ha behövts för att vinna, erkände Pittsburghs lagkapten Sidney Crosby enligt NHL.com.

Men allt tyder ändå på att Pittsburgh kommer att ta hem serien. De leder med 3–1 i matcher och får chansen att avgöra på hemmaplan i nästa möte.

7-0

Vårens slutspel har hittills bjudit på många jämna och målfattiga matcher. Trenden bröts på ett märkligt vis i den fjärde matchen mellan San Jose och Edmonton när San Jose på hemmaplan gjorde slarvsylta av Edmonton med en 7–0-utklassning.

Lagkaptenen Joe Pavelski inledde målfesten då endast 15 sekunder spelats och sedan rullade det på i en match där många rekord bröts:

Pavelskis mål är det snabbaste slutspelsmålet i klubbens historia. Sju mål i en slutspelsmatch är tangerat rekord. Fyra av målen kom i power play vilket också är nytt rekord.

Men trots rekordslakten är matchserien ändå jämn och står nu 2–2.