NyhetsbildZoom
Lauri Marjamäki har nu valt ut den trupp som ska spela VM för Finland. Foto: LK/Lauri Heino

Många ny på väg in i VM-lägertruppen

FNB -
Finlands hockeylejon har förlorat mot Slovakien med 2–3 i en landskamp i Bratislava. Olli Palola och Joonas Kemppainen gjorde Finlands mål.

Genast efter matchen fortsätter lagbygget inför hockey-VM.

– I kväll ska vi ha möte med träningsledningen och (general manager) Jere Lehtinen. Vi har en hel del nya spelare på kommande medan en del får gå, de får besked i morgon. På tisdag fortsätter vi med VM-läger i Helsingfors, sade Finlands chefstränare Lauri Marjamäki till FNB per telefon.

I första perioden åkte Finland på två utvisningar och en av dem straffade slovaken Libor Hudacek för: han sköt pucken i övre krysset med sex sekunder kvar av powerplay.

Andra perioden hade blivit drygt fem minuter gammal då Lukas Cingel överlistade Finlands målvakt Joni Ortio med ett precisionsskott. I periodens sista minut lyckades Palola efter vunnen tekning reducera till 1–2 i numerärt överläge.

– I början av matchen var vi långsamma, i andra redan betydligt bättre. Det gäller att hålla sig i rörelse, det är a och o, sade Palola till Yle.

I början av tredje perioden utjämnade Kemppainen till 2–2 och Finland verkade starkt. Men då Ville Lajunen bröt sin klubba lyckades Slovakien utnyttja läget direkt och kontringen slutade med att David Skokan lyfte in 3–2 efter en sidledspassning från Vladimir Dravecky.

– Matchen gick bättre ju längre den led, det är synd att vi miste tredje perioden då klubban bröts. Vi saknade lite skärpa i målskyttet, sade Marjamäki.

Matchen fick ett dramatiskt slut då Hudacek flög med huvudet före i sargen då Pekka Jormakka snubblade rakt framför honom. Hudacek var vid medvetande men låg länge på isen innan han bars ut på bår.

Lagen möttes senast för två dagar sedan, i Kosice. Då vann Lejonen klart med 3–0.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan