Österblad vann brons i sin klass, damer 17 år, och slutade sjätte totalt i damklassen. Hon var 55 sekunder efter täten över tio kilometer.

Moona Korkealaakso från Lappeenrannan Urheilu-Miehet vann D17 klassen och Pinja Kotinurmi från Lahden Ahkera var andra.

Damklassen vanns i sin tur av Astrid Snäll från Forssan Salama medan Lahden Ahkeras Aino Kuljukka tog silver. Korkealaaksos tid var så pass bra att hon dessutom fick ett seniorbrons runt nacken efter tävlingen.

Eveliina Karlsson från IK Falken var nästan nio minuter efter täten i sin klass för damer 19 år och hon slutade elfte. I damklassen räckte hennes tid till en 23:e placering.

På herrsidan vann Tomi Lehto från Espoon Tapiot före Mika Kotiranta från Joensuun Kataja. Samu Heikkonen som representerar Lappeenrannan Urheilu-Miehet tog brons.

Bästa ÖID-löpare var IK Falkens Kevin Sandell som slutade på en åttonde plats. Han var två minuter och elva sekunder efter vinnaren på den tio kilometer långa sträckan. Sandell var sjätte i sin egen klass för herrar 19 år.