Även om början av säsongen inte riktigt varit en fullträff tror Valtteri Bottas att helgen i Ryssland kommer att innebära toppresultat för honom.

Bottas har tagit två tredjeplatser och karriärens första pole position, i Bahrain, i säsongens tre första tävlingar.

– Premiären i Australien är hittills den enda tävlingen där allt i bilen fungerade som det skulle. Jag hade ganska mycket problem i Kina och Bahrain. Här väntar jag mig en perfekt helg, säger Bottas.

Trots pole position i Bahrain lyckades Bottas inte kämpa om segern. På grund av problem med däcken var hans tävlingsfart betydligt långsammare än stallkompisen Lewis Hamiltons.

– Det fick mig att se jättedålig ut under tävlingen, verkligen långsam. Men jag tror att normala, problemfria tävlingar ger mig bra resultat.

Bottas flytt från Williams över till Mercedes blev inte klar förrän i mitten av januari, så han har haft en riktigt tajt tidtabell för att anpassa sig till det nya teamet.

– Jag visste att det blir en utmaning och jag har haft en massa att lära mig. Men jag har gett mig själv tid att göra det och nu börjar jag känna mig väldigt hemmastadd i teamet och med bilen.

Bottas har lyckats Rysslands GP i Sotji. Han blev trea med Williams 2014 och i fjol startade han från första raden.

Sotji torde också passa Mercedes eftersom banans asfalt inte sliter så värst mycket på däcken.

– I år har vi haft lite mer problem i höga temperaturer. Vi föredrar förhållanden som de här i Ryssland. Det blir intressant att se hurdan vår fart är i jämförelse med Ferrari, men jag tror att det kommer att bli riktigt jämnt, säger Bottas.

Även Ferraris Kimi Räikkönen väntar sig en jämn helg.

– Mercedes har varit lite starkare i kvalen, men i tävlingarna har det jämnat ut sig, säger Räikkönen.

– Mycket beror förstås också på banan, men vi har en bra helhet.