"Hjärtskärande nyheter från Manchester. Mina tankar är med alla dem som har förlorat sina kära eller vars kära har skadats i detta barbariska attentat" skriver Skottlands premiärminister Nicola Sturgeon.

"Förskräcklig händelse i Manchester. Mina tankar är hos alla dem som har påverkats av detta samt hos våra fina räddningsmyndigheter" skriver Jeremy Corbyn som leder det brittiska oppositionspartiet Labour.

"Mitt hjärta är hos de människor som har förlorat sina kära, min beundran hos våra modiga räddningsmyndigheter. En förskräcklig kväll för vår mäktiga stad" skriver Manchesters nyvalde borgmästare Andy Burnham.

"London står vid Manchesters sida – våra tankar är hos dem som har dött eller skadats samt hos våra modiga räddningsmyndigheter" skriver Londons borgmästare Sadiq Khan.

"Jag är förfärad över bombdådet i Manchester. Otvivelaktigt vet vi snart vem som låg bakom det. Mina tankar är med dem som har påverkats av detta" skriver det brittiska självständighetspartiet Ukips förre ledare Nigel Farage.

"Jag är förkrossad. Från djupet av mitt hjärta, jag är så så ledsen. Jag saknar ord" skriver popsångerskan Ariana Grande som uppträdde på Manchester Arena då explosionen inträffade.

"Mina tankar, mina böner och mina tårar är med dem som har berörts av tragedin i Manchester. Min kärlek till alla" skriver den amerikanska popstjärnan Taylor Swift.

"Mitt hjärta har brustit för familjerna. Mitt hjärta har brustit för Ari (Ariana Grande). Mitt hjärta har brustit för situationen i världen" skriver den amerikanska sångerskan Katy Perry.