Gruppens ordförande Annika Saarikko (C) meddelade med en timmes varsel resten av gruppen att det inte fanns beredskap att mötas.

Saarikko uppgav inte vad hon menade med förutsättningar. Det finns fortfarande meningsskiljaktigheter inom Centern och mellan regeringspartierna om reformen.

Samlingspartiets medlemmar i förhandlingsgruppen, Sinuhe Wallinheimo och Outi Mäkelä uppgav att de inte kände till varför mötet slopades.

– Centern meddelade för endast en timme sedan att vi inte förhandlar i dag. Naturligtvis kom det som en överraskning, sade Wallinheimo.

Centern har stora svårigheter att godkänna reformen efter utlåtandena från remissrundan.

En del av partiets riksdagsledamöter har svårt att godkänna att den maximala alkoholhalten för alkoholdrycker i matbutikerna höjs från 4,7 procent till 5,5 procent och att så kallade alkoläskdrycker tillåts i matbutiken.

Kompromiss möjlig

Samlingspartiet vill hålla fast vid det avtal som regeringen ingick för ett år sedan. I avtalet godkänns båda reformerna.

Både Mäkelä och Wallinheimo tror att en ny kompromiss är möjlig.

– Det här är nog lite smärtsamt för Centern, men vi ska nog kunna nå ett avtal, sade Wallinheimo.

Alkoholgruppens sannfinländska medlem Toimi Kankaanniemi ville inte kommentera frågan på onsdagen.

Ordföranden för Centerns riksdagsgrupp Antti Kaikkonen uppger att regeringen strävar efter att överlämna lagförslaget till riksdagen för sommarpausen.

Han tillade att det är möjligt att riksdagsledamöterna får rösta enligt sitt samvete i frågan.

Centerns ordförande statsminister Juha Sipilä nöjde sig med att säga att det inte är fråga om den största reformen.