Ilves vann matchen med 0–2 (0–0).

VPS var det aktivare laget och hade grepp om matchen. Det var också hemmalaget som skapade de bästa målchanserna.

Men:

Efter sjuttio minuters spel kom kallduschen – Ilves tog ledningen.

Sebastian Strandvall har fortfarande problem med sitt trilskande knä och inledde på bänken. Han kom in i sextiofjärde minuten då han ersatte Steven Morrissey.

Efter sex minuter på plan tappade han bollen till Paul Emile Tendeny på egen planhalva. Han tackade och rullade in bollen förbi Marko Meerits.

Målet var inte helt rättvist med tanke på matchbilden. VPS hade de bästa målchanserna.

Efter tjugo minuters spel slog Jesper Engström ett bra inlägg längs marken, men André Clennon fick inte träff på bollen.

Då Steven Morrissey fälldes efter en dryg halv timmes spel fick VPS ett jätteläge strax utanför straffområdet. Men Juha Hakola sköt frisparken i Ilvesmuren.

– Första halvlek var helt bra och vi skapade chanser. Det var en rätt jämn match i första halvlek, men i andra halvlek blev det sämre. Jag tycker att vi faller på egna misstag, säger Jesper Engström.

VPS skapade också några hyfsade lägen i andra halvlek, men tappade mycket av matchen till Ilves. VPS spelade inte lika bra den andra halvan av matchen inför de 3123 åskådarna.

VPS lyckades aldrig riktigt lyfta efter Ilves 0–1-mål. Och i åttiofjärde minuten var det dags igen. Tendeny spelade fram till Tuko, som inledde på bänken, och har satte in 0–2.

– Det var en onödig förlust, säger Engström.