Vasa IFK besegrade GBK med 1–0 (1–0) på lördagskvällen.

Aleksi Pöntinen bjöd på matchens delikatess i 34:e minuten.

Casper Källberg gick omkull strax utanför straffområdet och Pöntinen hängde stiligt in bollen i målvakten Olli Nylunds högra kryss. Otagbart och rättvis ledning för Vasa IFK.

Rutinerade anfallaren David Carlsson var nära att kvittera strax före paus. Han vände bort två gubbar vid straffområdetslinjen, men missade målet.

I 79:e minuten kontrade VIFK och borde ha stängt matchen. Casper Källberg vände bort målvakten Nylund och spelade Jeremiah Streng som stod helt ren i farmför målet. Streng avslutade, men mittbacken Jossimar Sanchez stod för en fenomenal räddning på mållinjen när han kastade sig och nickade undan skottet.

Källberg hade en solklar målchans på tilläggstid, men träffade mera konstgräs än boll.

Vasa IFK:s laguppställning (4–4–2): Rasmus Aspholm – Samba Sillah (81 min, Nicolas Sievers Laine), Ilari Antila (v), Christian Ingo, Samuli Virtanen – Ian Garret (v), Kristian Kokko (63 min, Nikko Ruokangas), Tony Björk, Jeremiah Streng – Casper Källberg, Aleksi Pöntinen (56 min, Christian Österlund).