VPS leder med 1–0 i paus i Europa League-kvalmötet mot slovenska Olimpija Ljubljana.

Olimpija gick inte in för att försöka strida om bollinnehavet, utan nöjde sig med att täta till och söka öppningar för snabba spelvändningar genom att emellanåt lyfta pressen.

I tionde minuten spelade VPS smånätt på mittfältet. Om Jerry Voutilainens passning varit lite bättre skulle Jesper Engström haft ett friläge, men bollen hamnade hos Olimpijas målvakt Nejc Vidmar.

Nästa anfall lyckades bättre.

MÅL! Steven Morrissey vinner boll på VPS planhalva och rycker fram ända till Olimpijas straffområde. Där spelar han Joonas Vahtera som lägger upp och skickar i väg ett läckert skott som sitter vid bortre stolpen. 1–0 i 12:e minuten.

Strax efter målet hade mittfältaren Goran Brkic en farlig frispark som Marko Meerits fick fingertopparna på. Två farliga hörnor följde.

Olimpija försökte ta över initiativet, men strax hade VPS kontroll igen.

I 33:e minuten hittade Olimpija en lucka i VPS försvar. Anfallaren Leon Benko avlossade skott direkt och träffade ribban.

Ett par minuter senare var Benko först på ett långt uppspel. Meerits fick en fot på bollen, returen hamnade hos en motståndare och sedan bjöd Timi Lahti på en lysande blockering framför öppet mål.

I 42:a minuten höll Veli Lampi på att bjuda på ett mål när han satte bollen i foten på Benko i straffområdet. Men anfallaren fick inte ordning på bollen och VPS städade undan.

VPS startelva: Marko Meerits – Mikko Viitikko, Timi Lahti, Veli Lampi – Jonas Levänen, Juho Lähde, Jerry Voutilainen, Jesper Engström – Juha Hakola, Steven Morrissey, Joonas Vahtera.