Fredagens officiella träningspass inför Ungerns grand prix i formel 1 gav inga tydliga besked om vilket stall som har de snabbaste bilarna just nu. Daniel Ricciardo körde bäst i båda träningssessionerna i sin Red Bull, men skillnaderna var små. Australiern Ricciardos bästa tid på eftermiddagen blev 1.18,455.

Trean Valtteri Bottas var drygt två och fyran Kimi Räikkönen exakt tre tiondelar långsammare. I den första sessionen var Ferrariföraren Räikkönen tvåa, medan Bottas i sin Mercedes fick nöja sig med femte snabbast tid.

Räikkönens bil reagerade inte riktigt som den skulle på gaspedalen, men han tonade ner problemen.

– Vi fick det snabbt att fungera igen och det var inget stort problem, sade Räikkönen efter dagens andra träningssession.

Renaultföraren Jolyon Palmer kraschade, liksom Pascal Wehrlein i Sauber. Eftersom missarna ledde till uppehåll blev det extra svårt att bedöma vem som är starkast av toppstallen.

– Det var svåra förhållanden med röda flaggor och sådant. Vi hann inte köra så mycket som vi ville, men det var ingen dålig dag, sade Räikkönen.

Bottas hoppas på att hans bil ska fungera bättre i lördagens kval än under fredagens körning.

– Vi har mycket jobb kvar, för bilen verkade inte riktigt i balans. Det blir en tuff kamp om pole position, sade Bottas.

Hungaroring bjuder sällan på speciellt många omkörningar under själva loppet.

– Red Bull såg starkt ut. Jag tror det blir tre stall som kör om pole position. Vi måste pressa ut varje hundradels sekund ur bilen, för kvalet spelar en stor roll här, sade Bottas.

Kvalet börjar klockan 15 finsk tid på lördag.