Fotbollslaget från Vasa är just nu i Norge och spelar i Norway Cup, världens största fotbollsturnering för ungdomar. De bor i en skola i Nordstrand i Oslo i ett klassrum. I klassrummet mittemot bor det 15-16 åriga pojkar från Malawi i östra Afrika. Malawi är ett av världens fattigaste länder sett till landets bruttonationalprodukt.

För att pojkarna skulle kunna delta i fotbollscupen och i träningsmatcher sökte de efter sponsorer. Deras pass kostade motsvarande tre månaders lön i Malawi. Ingen av dem hade någonsin flugit med ett flygplan förr.

"De var alla väldigt nervösa." skriver Vasa IFK -04 i brevet.

Eftersom pojkarna inte har någon egen utrustning så är de tvungna att ge vidare den efter varje träning till följande lag hemma i Malawi. Under regnperioden, som pågår generellt mellan december och februari, kan de inte träna eftersom regnet är så kraftigt.

Under turneringens gång har Vasaflickorna blivit goda vänner med laget från Malawi efter att de har sett på varandras matcher. Förhoppningsvis får flicklaget från samma förening som Malawipojkarna delta i turneringen, om de får samma möjligheter som pojklaget fått i år.

För att öka chanserna har flicklaget från Vasa valt att hjälpa dem.

"Vi har beslutat att starta en insamling hemma i Vasa för att hjälpa pojkarna och de andra lagen i föreningen." skriver Vasa IFK -04.

Laget kommer att sprida insamlingen via sociala medier. Tanken är att samla in träningskläder och annan fotbollsutrustning. De som vill hjälpa till att kan föra utrustning till Vasa IFK:s huvudkontor.

"Vi önskar att så många som möjligt vill vara med och stöda vår insamling" skriver Vasa IFK -04.

Turneringen har gått bra för laget. De har varit framgångsrika i deras grupp och på torsdag spelar de åttondelsfinal.