NyhetsbildZoom
Usain Bolt. Foto: Heikki Saukkomaa

Bolt: "Inte slutet jag önskade mig"

FNB–TT -
Usain Bolt stoppades av kramp i sin jakt på en sista VM-medalj. – Jag gav allt, som vanligt, säger den jamaicanske superstjärnan på sin Snapchat.

Usain Bolt stoppades av kramp i sin jakt på en sista VM-medalj.

– Jag gav allt, som vanligt, säger den jamaicanske superstjärnan på sin Snapchat.

Revanschen efter guldmissen på 100 meter uteblev. Plötsligt skrek och haltade Usain Bolt på sista sträckan i herrarnas korta stafett och fick bryta loppet.

30-åringen stoppades av kramp och fick hjälp av banan av sina lagkamrater. Han försvann från Olympiastadion i London för att få behandling och mötte inte pressen.
På sin Snapchat, medan han får massage på vänsterbenet som krampade, uttalar han sig för första gången:

– Det var inte slutet jag önskade mig på mästerskapet. Jag lämnade allt där ute på banan. Jag gav allt, som vanligt, säger han enligt NBC Sports.

Inte det farväl som Bolt hoppades på, men världens snabbaste man genom tiderna kommer att säga adjö på Olympiastadion på VM:s sista dag.

– Ledsen att jag inte kunde säga hej då och så, men jag kommer att vara på stadion i morgon (i dag). Jag kommer att säga adjö.

Enligt The Guardian fick löparna vänta i call room i 45 minuter, på grund av medaljceremonier och för att avskedet av hemmastjärnan Mo Farah tog tid.
Bolts lagkamrater tyckte väntan var för lång.

– Usain blev kall och han sa "jag gillar inte det här", säger Yohan Blake, som sprang tredje sträckan för Jamaica.
Jamaicas lagläkare Kevin Jones:

– Det var kramp i baksidan av vänster lår, men mycket av smärtan är från besvikelsen att förlora så här. De senaste tre veckorna har varit tuffa för honom, säger lagläkaren,

Justin Gatlin, guldmedaljören på 100 meter, hyllar Bolt ändå.

– Han är fortfarande världens bäste, säger amerikanen, som tog silver i stafetten bakom Storbritannien.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan