– Den andra halvan verkar utan vidare lättare, för i början hade jag så mycket att lära mig i mitt nya stall. Nu känns det som att det bara är att ge allt, säger Bottas inför säsongens tolfte deltävling.

Bottas har samlat 16 poäng mer än meriterade stallkamraten Lewis Hamilton i de sex senaste tävlingarna. Trots det har Mercedes inte gett honom något nytt, längre kontrakt. Sedan Kimi Räikkönens nya avtal med Ferrari offentliggjordes har alla andra förare i toppen av VM-serien gjort klart med sina nuvarande stall även för nästa år.

– Grattis till Kimi för kontraktet. Jag kommer att meddela direkt när jag har något att berätta. Det är ändå inget som stör mig på något sätt. Jag koncentrerar mig på att veckoslutet ska gå så bra som möjligt. Situationen är bekant för mig sedan tidigare, så jag låter den inte påverka sinnet, säger Bottas.

Den snabba banan i Belgien väntas passa Mercedesbilarna bra. Bottas menar ändå att Ferrariförarna Räikkönen och Sebastian Vettel kommer att vara ungefär lika snabba.

– Vi är mer optimistiska än inför till exempel Budapest, men jag är säker på att det blir en jämn kamp här också. Ferrari är starkt då det behövs rejält med downforce här. Men Ferrari är ju inte svagt någonstans, säger Bottas.