Melender rev endast en gång på väg till guldet, det första hoppet på 210. Hennes guldhopp mätte 330 och var på samma gång nytt personbästa.

För Vasamas Anni-Linnea Alanen blev det silver i spjut. Alanen låg andra inför de tre sista kasten men drog i det näst sista kastet i väg en båge på 49,69 och tog ledningen.

Pinja Kianta kunde inte svara på kastet och då Alanen satte nytt personbästa och spräckte 50-metersgränsen med sitt sista kast, 50,40, var det så gott som klart. Men Kiantas och tävlingens sista kast var grymt, hela 51,99 och nytt personbästa och Alanen fick nöja sig med silver.

Krafts Wilma Sundqvist var sjätte medan Elin Källberg och Olivia Sabel från Femman inte gick vidare till den andra kastomgången. .

Vasa IS gångare Rasmus Lerstrand tog i sin tur FM-brons. Lerstrand satte även nytt personbästa under 3 000 meters loppet då han korsade mållinjen på 16.41,78.

Falkens Anton Lassen var nära att ta medalj på 1 500 meter hinder då han endast var tre sekunder efter tredjeplacerade Iivo Kalajoki. Johan Friman från Vasa IS slutade elfte.

På 1 500 meter hinder blev det en elfteplats för Falkens Suzette Finne medan IF Drotts Isabella Jansson satte nytt personbästa på 6.15,74 då hon kom i mål som 14:e.