Populärast är Samlingspartiet med ett väljarstöd på 20,7 procent. På tredje plats kommer Centern och SDP med 17,3 procent var.

Stödet för De gröna har ökat med 3,2 procentenheter sedan motsvarande undersökning i maj, då partiet stöddes av 14,3 procent.

Vänsterförbundet får ett stöd på 8,4 procent i undersökningen, Sannfinländarna 7,0 procent och SFP 4,5 procent.

Kantar TNS genomförde undersökningen den 17–18 augusti, och drygt 2 600 personer svarade. Felmarginalen är cirka tre procentenheter i vardera riktningen för de stora partierna.


Tvåa också enligt Yle

Också i en undersökning som Yle presenterade den 17 augusti var de Gröna det näst populäraste partiet med ett väljarstöd på 17,6 procent. Stödet hade ökat med 1,6 procentenheter sedan i juli.

Partiledaren Touko Aalto sade då att de goda opinionssiffrorna är ett tecken på att folk vill ha en förändring och att de litar på det framtidsalternativ som De gröna presenterar.

Framgången är enligt Aalto resultatet av långvarigt, ödmjukt och flitigt arbete som gjort De grönas budskap klarare.

Också i Yles undersökning var Samlingspartiet störst, med 20,8 procent av väljarsympatierna. Centerns fick 17,3 procent och SDP 15,9 procent.

Taloustutkimus intervjuade drygt 1 900 personer för undersökningen och felmarginalen är 2,3 procentenheter i vardera riktningen.