Nu kan VPS sluta fyra i ligatabellen, men då krävs seger mot KuPS i sista matchen. HJK ställde upp med ett B-lag mot VPS eftersom tränaren Mika Lehkosuo ville spara sina bästa spelare inför torsdagens Europa League-match i Turin. Det syntes också att HJK, finländsk mästare sedan flera veckor tillbaka, inte satsade för fullt på VPS-matchen. Även om det var Helsingforslaget som tog ledningen efter en halv timmes spel då Macoumba Kandji spelade fram till Sebastian Mannström, som gjorde 0–1. – Vi spelade en dålig första halvlek, men var bra i den andra. Alltså på samma sätt som det ofta har varit för oss, säger VPS tränare Olli Huttunen. I HJK-lägret var det precis tvärtom. – I första halvlek hade vi bra spel och killarna skötte sig bra. I andra halvlek var det inte lika bra. Vi hade inte tillräckligt med energi och rörligheten försvann, säger Lehkosuo. Sju minuter in i andra halvlek fällde Tapio Heikkilä Steven Morrissey strax utanför straffområdet. Sebastian Strandvall slog frisparken, med en studsande boll som ställde HJK-målvakten Carljohan Eriksson, som fick chansen mellan stolparna mot VPS. VPS fortsatte att skapa chanser, men något fler mål fick de 1663 åskådarna på Sandviken inte se. Jordan Seabrooks nick och Timi Lahtis skott på samma hörna var en bra chans. Tony Björks skott från närhåll rakt på HJK-målvakten var en annan farlig VPS-chans. Men det blev oavgjort. Det var VPS åttonde match i följd utan förlust. – Vi kunde ha gjort fler mål i andra halvlek, men som matchen såg ut i helhet är 1–1 ett rättvist resultat, säger Huttunen. Med en ligaomgång kvar att spela är VPS fyra i tabellen. Det är viktigt att behålla den platsen. Om HJK besegrar FC Inter i cupfinalen räcker fjärde plats i ligan för en plats i Europa League-kvalet nästa sommar. VPS, IFK Mariehamn och KuPS kämpar om fjärdeplatsen. VPS och KuPS möts i Kuopio i sista omgången medan IFK Mariehamn möter TPS på hemmaplan. För VPS ger en seger mot KuPS fjärde plats eftersom Vasalaget har betydligt bättre målskillnad än IFK Mariehamn. – Vi har spelat bra under en längre tid och ska försöka fortsätta med det spel vi hade i andra halvlek mot HJK då vi möter KuPS, säger Huttunen. Det blir förändringar i startelvan i Kuopio eftersom febersjuka Jesper Engström är tillbaka då. Liksom Corneluis Stewart troligen startar mot KuPS. Mot HJK startade han på bänken för att få extra vila efter landskampresan hem till Karibien.