Lassi Kokkala och Charles Bertrand filade både på målskytte och på överlägen under onsdagens träningspass.

Lassi Kokkala och Charles Bertrand filade både på målskytte och på överlägen under onsdagens träningspass.

Charles Bertrand spenderade landslagsuppehållet i Norge där Frankrike förlorade mot Danmark och Norge och vann över Ungern. Särskilt tung blev förlusten mot Danmark – fransmännen fick stryk med 6–0. Bertrands ljumskar fick också stryk under turneringen. När han kom hem till Vasa blev han dessutom sjuk och till råga på allt utförde kallblodiga terrorister en attack i Bertrands födelsestad Paris. Men 24-åringen väljer att fokusera på det som väntar. – Det som har varit, har varit. Det glädjer mig att kunna spela igen och jag ser fram emot fredagen, säger Bertrand.
Lukko på fredag, TPS på lördag Sport förbereder sig för två matcher den här veckan – borta mot Lukko på fredag och hemma mot TPS på lördag. Bertrand körde för fullt på onsdagens träningspass och var duktigt trött efter att tränaren Tomek Valtonen blåst av. – Jag har inte tränat med laget på ett tag så det är inte så konstigt att jag blev trött. Men jag tycker att jag är redo för match, säger Bertrand. – Att jag blev sjuk då jag kom hem från Norge berodde kanske på att jag var slutkörd. Men det goda med det onda var att jag kunde vila ut ordentligt.
"Vi har haft svårt med målskyttet" Kring landslagspausen blev det fyra raka segrar – nytt rekord i FM-ligan för Sport. Men efter det har det blivit fyra raka förluster. Bertrand fanns med i 0–2-förlusten borta mot HPK, men har stått över de övriga sex matcherna efter uppehållet. – Vi har spelat bra, rört oss bättre än motståndarna och skapat fler målchanser än dem. Vi jobbar hårt, men har haft svårt med målskyttet. Efter att ha varit lagets överlägset bästa poängplockare förra säsongen har Bertrand tvingats överlämna poängkungens guldhjälm åt Tuomas Vänttinen. Inför helgens matcher har Tomek Valtonen placerat Bertrand i andra kedjan tillsammans med Henrik Koivisto och formstarke Lassi Kokkala.
Läs också: KOMMENTAR: Dags för Sport att öka takten