Det började inte bra för VPS i bortamatchen mot FC Inter på måndagskvällen. Redan efter 11 minuter satte Inters anfallare Njazi Kuqi 1–0 och gick således upp i ensam ledning i skytteligan med 15 mål totalt. Men VPS kvittering skulle komma före paus. I 38:e minuten satte yttern Joonas Vahtera 1–1. Krysset innebär att VPS lämnade KuPS, som har en match mindre spelad, på sjunde plats i tabellen och klättrade upp till sexa. Avståndet till serieledande HJK är nio poäng och upp till Ilves på tredjeplatsen har VPS sex poäng. Kvällens andra match slutade också med ett kryss. 0–0 mellan FC Lahti och Helsingfors IFK innebär att HIFK fortfarande har två poäng ner till FC Inter i striden om att undvika kval. VPS laguppställning (4–1–4–1): Jevgenij Kobozev – Jonas Levänen, Mikko Viitikko, Ville Koskimaa, Veli Lampi – Aatu Laatikainen (62 min, Loorents Hertsi) – Pyry Soiri, Jerry Voutilainen, Sebastian Strandvall, Joonas Vahtera (62 min, Juho Lähde) – Andre Clennon.