Vilken julklapp blev du mest glad av att få i år?


– Det var den svenska serietidningen Ut i vår hage. Humorn är lagom galen och det gillar jag.


Vad är det bästa på ett nöjesfält?

– Nu då jag lever i en småbarnsfamilj blir det mest småkaruseller. Men själv tycker jag om att åka traditionell berg- och dalbana. Jag föredrar inte de maskiner som svänger en upp och ner med en väldig fart.



Hur brukar du fira nyårsafton?

– Jag brukar mest vara i jobb på nyårsafton. Men i år ska jag få vara hemma med familjen så festen tar slut redan klockan åtta.



Vilka österbottniska revyer brukar du gå på?

– Närpesrevyn. Den har jag själv varit aktiv i. Sen brukar jag gå på Karleby- och Terjärvrevyerna om jag har möjligt. I år blir det möjligtvis ett besök till Sundomrevyn om jag hinner från jobbet.



Vem är den mest kända personen i din telefonbok?

– Francis Ford Kokkola.



Kan du rekommendera tre appar?

– Jag tycker man ska ha en bra app för kameran. Jag använder ProCamera. Sjukt bra app. Messenger till Facebook är också bra att ha och sen spelet Clash Royale. Clash Royale är ett jättebra spel. Man kan kriga med olika gubbar.



Vilket spel brukar du vinna i?

– Numera spelar jag inte så mycket spel med andra, men jag måste säga att jag en gång var en rackare på Counter-Strike. Jag var med i flera olika klaner och drömde om att få resa till Dreamhack och bli en framgångsrik spelare.



Om du fick leda en kurs, vilken som helst, vilken skulle det vara?

– En fotograferingskurs för intresserade. En sådan skulle jag själv gärna gå på.



Om du väljer en god öl till maten, vilken tar du då och till vad?

– En mörk öl till något grillat som till exempel hamburgare. Jag tror det faktiskt blir grillat till nyår.



Hur summerar du ditt 2016?

– Oj, 2016 var ett år med enorma förändringar. I år har jag och min fru köpt hus och fått barn. Dessutom har jag fått fastanställning på Wasa Teater.



Vad ser du fram emot inför nästa år?

– Jag hoppas på ett bättre samhällsklimat och mera medmänsklighet. Folk borde ta till sitt sunda förnuft. Själv ska jag försöka att inte gå i varv på onödiga detaljer. Det finns mycket viktigare saker att tänka på.