After ski

Även om vädret gör det utmanande att flyga ner för backen så kan man i alla fall inbilla sig att man har gjort det. På Oliver's Inn blir det fest i after ski-anda på fredagen. På med värmeunderställ och pjäxor och slira omkring på dansgolvet till odödliga hits. Dörrarna öppnar klockan 20.


Film

Filmen "Marcus & Martinus - tillsammans mot drömmen" om de norska poptvillingarna visas på Bio Rex under helgen. Första visningen sker på fredag klockan 15:10. Biljettkassan öppnar klockan 14:40.

Också "La la land" med Ryan Gosling och Emma Stone har Finlandspremiär på fredag. Här kan du läsa vad VBL:s recensent Axel Åhman tyckte om filmen.


Spelningar

På fredagen spelar det smått legendariska finska alternativrockbandet Sydän, sydän på Brödfabriken. Under kvällen uppträder även Risto Ylihärsilä, känd från det finska rockbandet som bär samma tilltalsnamn. Föreningen för levande musik, Volume, arrangerar spelningen. Dörrarna öppnar klockan 22.

Om man längtar tillbaka till 90-talets smutsiga hår och flanellskjortor så kan O'Malleys vara värt ett besök på fredagskvällen. Klockan 23 ställer sig Umeåtrion I Am Low på scenen och försvarar grunge-soundet. Väldigt Alice In Chains-inspirerat.

Om man däremot är ett större fan av nutida frisyrer, kläder och sound så spelar finlandssvenska EDM-duon Sam Zimon på Brödfabriken på lördagen. Dörrarna öppnar klockan 22. Läs mera om duon här.

På Doo Bop Club spelar The Low Standards Trio musik av den kanadensiske jazzpianisten Oscar Peterson. Spelningen börjar klockan 22.



Klubb

På fredagsnatten ordnas Solar Sound Club på Fontana. Arrangörerna bakom de populära festivalerna Solar Sound i Seinäjoki och Polar Sound i Vasa välkomnar även rapparen Kube upp Fontanas scen. Dörrarna öppnar klockan 22.


Hockey

På fredag spelar Sport mot Ässät i ishallen klockan 18.30.


Boxning

På lördag blir det proffsboxning på WS Arena. Totalt går man sju boxningsmatcher. Sex av dem är officiella proffsmatcher och en är en stadskamp mellan Vasa och Seinäjoki. I ringen ställer sig mellanviktsboxarna Mathias Eklund och Gyula Nagy (Ungern), Veli-Pekka Mattila, Samuli Kärkkäinen och Mustapha Jobi (Island). Dörrarna öppnar klockan 19.


Träning och hälsa

På lördagen ordnas Norrvalla training and inspiration event. Det blir en hel dag fylld av träning, föreläsningar och inspiration. På plats säljs även olika träningsprodukter. Kristina Andersson är näringsfysiolog och kommer att föreläsa, liksom Bengt Aspfors och Cecilia Cederlund. Föreläsningarna behandlar kost, träning och mental och fysisk hälsa. Man har även chansen att testa på många nya trender inom träning. Evenemanget börjar klockan 8 och håller på till 19.


Tävlingen för ny musik

På lördag väljs det finländska eurovisionsbidraget. Kommer det bli någon av de finlandssvenska Alva eller Emma som får tävla i Eurovisionen i Kiev i Ukraina? Eller blir det någon annan av de totalt tio kandidaterna? Det är upp till dig. Tävlingen börjar klockan 21 på lördagen och kan ses på Arenan eller Yle TV2. Programledare är Krista Siegfrids.


Saknar du något evenemang i listan? Skriv in ditt eget tips i kommentarsfältet här under.