Det är återigen dags för 80-tals kväll på Oliver's Inn. Kvällarna är minst sagt populära. Krogen brukar fyllas till maxgräns och de som kommer senare än vid insläpp får förbereda sig på att köa för att komma in, säger Patrick Linman som håller i trådarna för kvällen.

– Det brukar vara årets bästa stämning under kvällarna, Linman.

Under kvällen höjs krogens åldersgräns tillfälligt från 18 år till 30 år. Det för att äldre personer som vill återuppleva 80-talet ska våga komma ut och dansa.

– Folk kommer inte bara för musiken. Folk kommer också för att träffa gamla bekanta, säger Linman, som arrangerat 80-tals kvällar på krogen i tre år. Linman säger att han inte känner till någon annan krog i Vasa som enkom ordnar 80-tals kvällar för de som var med då.

Varje 80-tals kväll har alltid ett eget tema som musiken styrs efter. Tidigare har man haft Bon Jovi, Bryan Adams och "one hit wonders" som tema och den här gången har Linman valt "best of 80's" som tema.

– Jag har valt ut musiken enligt egen smak. Det blir lite snällare och mjukare rock och hårdrock.

Under kvällen står Christer Ekman, som grundade Olivers' inn, André Linman, Johnny Nordström, Stefan Lindblom, Sami "Zäppin" Salonen, Jocke Kulju och Patrick Linman på scen och framför 80-tals dängor. Publiken kommer bland annat få dansa till Van Halen, Bon Jovi, Starship, Cheer och Survivor.

Vad är det som gör 80-talet så speciellt?

– Det är svårt att säga. Jag själv växte upp då, men jag tror att musiken och filmerna gav en viss stämning. Allting var lite friare då, säger Linman.

Dörrarna till krogen öppnar kl 20:00 på fredag kväll och inträdet kostar 10 euro.