Joonas Komulainen, 26, anslöt till Sport från Lukko inför förra säsongen. Han hade skadeproblem under sin första säsong i Sport, och motgångarna fortsatte den här säsongen.

I höstas hade Komulainen oerhört stor andel i att Sport var ett topplag. Men efter att den lille trollkarlen försvann från laguppställningen började Sports ras i tabellen.

Totalt har det blivit 45 matcher och 27 poäng (4+23) för Komulainen i Sport. Och fler ska det bli – Komulainen har skrivit under ett kontrakt som håller honom i Vasa de två följande säsongerna.

– Han har haft problem med hälsan, men nu är han i skick och har ännu sommaren på sig att jobba på toppformen. Han är en stor spelmässig ledare för oss, särskilt i powerplay, och dessutom en viktig figur i omklädningsrummet. En stor pusselbit i laget för nästa säsong, säger sportchef Markus Jämsä till klubbens webbplats.

Zoom

22-åriga Tony Sund tog plats bredvid Oskari Manninen i första backparet. Foto: Arkiv/Arash Matin



Tony Sund, 21, debuterade som sjunde back när Sport gästades av Lukko för två veckor sedan. Efter det har Sund fått mycket speltid och gjort det bra – så bra att han belönas med ett kontrakt av modellen 1+1.

– Han har spelat med A-juniorerna i två år, men haft skadeproblem. Trots det har han tagit enorma steg framåt i sin utveckling, och det handlar också om en stortalang. Med rätt träning har han potential att bli en back på elitnivå i FM-ligan, säger Jämsä.