Tosun stötte in 1–0 från några meters avstånd i nionde matchminuten och fyra minuter senare nickade han in 2–0 på en hörna.

Turkiet skapade betydligt fler målchanser än Finland i första halvlek, men Perparim Hetemaj var ändå nära att reducera före pausvilan. Hans distansskott träffade både stolpen och ribban, men gick inte i mål.

I andra halvlek kom Finland åt att hålla i bollen betydligt mer än i första, men hade ändå svårt att skapa riktigt vassa målchanser.

Finland har förlorat fyra av fem matcher i kvalet till fotbolls-VM i Ryssland 2018. Den enda poängen hittills kom via 1–1 hemma mot Kosovo i kvalpremiären i höstas.

Nästa landskamp är redan på tisdag, en träningsmatch mot Österrike i Innsbruck. VM-kvalet fortsätter med en hemmamatch mot Ukraina i Tammerfors den 11 juni.