PLANERA KULTURSOMMAREN
Har du vaknat kallsvettig med en enda fråga i tankarna – vad händer i sommar? Det behöver du inte fundera på längre. Ta dig ut till salutorget till eventet Pop-up Kultursommar och hör vad exempelvis Klemetsgårdarna i Maxmo har på gång. Fredag klockan 12–18.

TEATERKULISSER OCH KAFFI
Vad finns bakom Wasa Teaters kulisser? Det får du reda på under fredagens teaterträff. Träffen börjar med kaffe och för barnen väntar sagolek. Klockan 10–11.30.

TRICKSBANA OCH KORV
Dörrarna öppnas för allmänheten på Elisastadion på fredag klockan 12–16. Då får besökarna testa en tricksbana, äta grillkorv och kika in i omklädningsrummen. På plats finns också bland andra VPS, VIFK och FC Kiisto som berättar om sin verksamhet.

HITTA HOCKEYSPELARE
Vasa Sport och Citymarket Stenhaga ordnar ett Meet & Greet-event på fredag klockan 16.30–18. Med en karta får besökare försöka hitta lagets hockeyspelare som gömmer sig inne i affären. Lyckas du hitta alla spelare får du en biljett till en träningsmatch i höst.

FINALDAGS
Det återkommande evenemanget Open Stage Night på Ritz har varit så populärt att man klämmer in en sista Open Stage och firar våren som gått med en final. Vem som helst får uppträda med sin talang, om det så är klockspel eller poesi. Fredag klockan 19.

BINGO PÅ HAVETS VÅG
Wasaline ordnar en nostalgikryssning där passagerarna får dansa till Tommys, spela bingo och sjunga allsång med värdinnan Maj-Britt "Maippi" Martin. Båten går klockan 9 på lördag från hamnen i Vasa.

FYNDA I GERBY …
Ladda ner kartan och knyt skorna ordentligt. På lördag kan du göra finfina fynd på Gerby loppisrace klockan 10-16. 36 försäljare står redo att förhandla.

… OCH I SOLF!
Under lördag och söndag kan du rota bland kläder, husgeråd och leksaker och hitta nya guldkorn till ditt hem när det ordnas tvådagarsloppis i Solf ungdomslokal. Klockan 10–16 båda dagarna.

SKROTMARKNAD
Vasa bil- och motormuseum kör i gång skrottorget igen och lanserar också en nyhet för i år: Auktion med föremål från Veteranbilsföreningens lager. Hippi Hovi håller låda. Lördag klockan 10-17.

ÄT SYRIANSKT
Vill du bättra på swahilin? Äta kongolesisk eller syriansk mat? Eller vill du bara umgås med nya människor? På Korsholms kulturinstitut ordnar man en familjedag med program som sagotimme, filmvisning och afrikanska trummor. Lördag klockan 10-18.

KOM IHÅG ATT STRETCHA
Eventet Botnia Move ska inspirera alla att röra på sig med en mångsidig gympadag för alla. Dagens gäst och inspiratör är tränaren Jenni Levävaara som bland annat coachat i tv-programmet "Suurin pudottaja". Lördag klockan 11–15.

RAP OCH HOPPSLOTT
Dj Biiffi, Japi Apina och Klassikko sätter fart på traktens små fötter på evenemanget Yo! WSA rap disco på WSArena. För de allra minsta finns också ett hoppslott att studsa sig svettig i. Lördag klockan 14–19.

FYNDA VINYLER
I samband med eventet Connection (se nedan) ordnar Meltdown Deejays försäljning av second hand-vinyler på DOM Munkhaus klockan 19–22.

SKIVRELEASE
Meltdown Deejays släpper EP:n "Connection" med låtar av Vesa-Matti Kivioja och Kollektiv Jurmo som båda spelar live. Huvudscenen förvandlas till ett mörkt hörn med minimal belysning. Eventet börjar klockan 22 på Brödfabriken.

KARAOKE
Sjung karaoke och dansa till andras skönsång på WSArena på lördag klockan 20. Det finns många låtar att välja mellan på svenska, finska och engelska.

SISTA HOCKEYHELGEN
På lördag spelas semifinalerna i ishockey-vm. Först klockan 16.15 och sedan klockan 20.15. På söndag är det dags för bronsmatch klockan 17.15 och final klockan 21.45.


Har vi missat något guldkorn? Kommentera artikeln och fyll på listan!